Ziua Națională a României dă startul lunii Decembrie, luna cadourilor, a sărbătorilor, luna magiei! Și cum altfel să petrecem decât românește, cu mâncare și băutură tradițională, cei 99 de ani de la Marea Unire? Pentru o astfel de zi festivă constănțenii sunt invitați la petreceri tematice, la show-uri de stand-up și piese de teatru, iar cei mici, dacă au fost cuminți, îl pot întâmpina pe Moș Nicolae!

Vineri, 1 Decembrie

Teatru

● Casa de Cultură Constanța vă invită la un spectacol de excepție: “Spărgătorul de Nuci”. BALETUL CLASIC din ST. PETERSBURG “BATALOV” reunește stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva-Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova,Vladimir Statnii , Ucraina sunt soliștii principali ai companiei iar corpul de balet este de înaltă clasă.
Compania de Balet întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de către maeștri de balet mari, foști dansatori emeriți.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Ballet’’imbina capodopere ale baletului classic cum ar fi : „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane” „Giselle” de A.Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine , „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus și coregrafia contemporană-Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

Evenimente diverse

● Vineri, de Ziua României, hai să petreci la Hanu Satului în stațiunea Mamaia.
Organizatorii vă promit:
– pomana porcului
– țuică/pălincă/vișinată
– muzică bună
Prețul este de 100 ron de persoană.
Pentru detalii și rezervări, puteți suna la 0722 555 033.

● Dacă vrei să te delectezi cu preparate din pește, vino de Ziua României la restaurantul Golful Pescarilor. Organizatorii au pregătit un concert White Trompet, denumit specific “Roșu, Galben și Albastru”.
Pentru rezervări puteți suna la: 0731 404 041.

● Dream Explorer îți pregătește un traseu off-road inedit pe litoralul Mării Negre care se va încheia cu o masă tradițională în aer liber la Cotu Văii. Vineri, 1 decembrie, cu plecare din Constanța, la ora 9.30, dimineața și întoarcere în jurul orei 18.00.
Obiectivele turistice pe traseu pe care le vom vizită: zonă de coastă a litoralului Mării Negre (Eforie-Olimp), Farul Tuzla, Epavă Costinești, Lacul Limanu, peștera Limanu, canaraua Cotu Văii. Destinația finală este Cotu Văii unde vom lua o masă tradițională în aer liber cu mămăligă, pomana porcului și vin fiert.
“1 Decembrie în stil off-road” este experiența perfectă pentru iubitorii de ieșiri în natură dornici să exploreze frumusețile naturii mai greu accesibile din zona Dobrogei. Organizatorii pun la dispoziție locuri în mașini 4×4 pentru parcurgerea traseului.
Vremea capricioasă doar va intensifica senzațiile offroad, mașinile 4×4 fiind complet preparate pentru orice situație. Punctul de plecare va fi din . Organizatorii recomandă o tinută lejeră sport.
PREȚ: 200 lei/persoană în care este inclus:
– trasportul într-o mașină 4×4
– masă tradițională: mămăligă, pomana porcului și vin fiert
Pentru copiii sub 12 ani reducere 25% din prețul întreg.
Înscrieri la telefon 0766 469 431.
Este necesară plata unui avans de 50% pentru rezervarea unui loc.

● Petrece românește la Harlequin Mamaia pe 1 și 2 decembrie cu Taraful Ion a lu’ Barbu începând cu ora 20!
O seara cu adevarat speciala cu muzica româneasca de petrecere LIVE și cele mai bune bucate tradiționale.
Rezervări la 0766400181. Bilet 45 lei.

 

Club

● „Am zis o data pe lună,
Să ducem o viață bună,
Suntem toți împreună,
Când „Familia” se adună.
1 Decembrie # Constanta # La Familia în Heaven’s Hell
Warm-up / After – Dj Kronk
Support artist – 30 lei, biletele se vând la intrare în seara respectivă.
Rezervări și informații la numărul: 0785626140.

 

Sâmbătă, 2 Decembrie

Teatru

● Regatul de Gheață, o piesă de teatru de păpuși, după celebrul film de animație Disney, Frozen. Trupa Suflețel îi invită pe cei mici și pe cei mari la o poveste despre forța trăirilor interioare, ce ne dovedește că un strop de dragoste adevărată poate topi chiar și o inimă înghețată!
O poveste despre puterea sentimentelor! Pe de o parte iubirea, dragostea, forța de a depăși totul, pe de altă parte frica, mânia, neputința de a ține în frâu furtuna sufletului. Ce forțe ascunde iubirea? Cum arată iubirea adevărat?
Vino să petreci clipe de vis alături de toată familia cu adevărați profesioniști în arta sufletului: Trupă Suflețel.
Sâmbătă, 2 DECEMBRIE, ORĂ 11.00, spectacol de teatru de păpuși: REGATUL DE GHEAȚĂ, la HARLEQUIN Mamaia.
Rezervarea este obligatorie la telefon 0766 400 181 și achitarea biletelor în 24h la barul restaurantului Harlequin.
Prețul unui bilet este de 25 lei de persoană.

 

Evenimente diverse

● Șușote vă invită începând cu ora 16:00, la ESCape with the Davies. Dacă vrei să îți îmbunătățești limba engleză, să devi mai fluent în conversații și să socializezi mai mult, aici este locul. Vei avea parte de 90 de minute de distracție în limba engleză, de ceai, prăjituri și o companie plăcută.
Prețul este de 30 lei.
Participarea la eveniment se face doar cu rezervare la numărul: 0731 015 070.

● Sâmbătă, 2 Decembrie, de la ora 15:00, BC Athletic Constanța revin pe parchetul Sălii Sporturilor. După o serie de meciuri în deplasare, returul acestui sezon de Liga1 ne aduce un meci foarte greu în compania Vulturilor de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” București, a două clasată în grupă. Este meciul dintre cele mai bine clasate echipe în grupă la acest moment.
Cu siguranță Vulturii vor căuta să întoarcă rezultatul din tur în care BC Athletic Constanța s-au impus pe terenul lor! Se anunță un meci incendiar la Constanța în weekend, singura înfrângere a Vulturilor în cinci meciuri disputate a fost cu BC Athletic!

Duminică, 3 Decembrie

Evenimente diverse

● Duminică, 3 decembrie 2017, ora 20.00, cunoscutul interpret de muzică folk, Mircea Vintilă revine la Constanța pentru un eveniment de excepție organizat în Doors Club, în cadrul campaniei „Music for Autism”.
Membru al trupei Pasărea Colibri, Mircea Vintilă este unul dintre cei mai apreciaţi artişti folk, piesele sale aflându-se în topul preferinţelor publicului care ştie să preţuiască acest gen muzical.
Cele mai cunoscute piese, dar și cele mai noi compoziții marca Mircea Vintilă pot fi ascultate, duminică, 3 decembrie 2017, de la ora 20.00, la Doors Club. „Miruna”, „Popa Nan”, „Hanul lui Manuc”, „Adio, deci pe curând”, „Peste răbdări”, „Musette” sunt numai câteva dintre cantecele care vă vor răpi un zâmbet, o să cântaţi si o să fiţi melancolici.
Mircea Vintilă îi va avea alături, pe instrumentiştii din trupa Brambura în acest spectacol ce marchează al cincilea an consecutiv în care cantautorul revine, în miez de noiembrie, pe scena din Doors Club Constanta.

Music for Autism, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism si alte dizabilitati, s-a bucurat încă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate.

Fondurile strânse timp de 3 ani au ajutat la realizarea unui mini-laborator de cofetărie-patiserie pentru integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Albatros” Constanţa, la realizarea unei sali de stimulare senzoriala in Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” Constanta şi la susţinerea unor terapii prin hipoterapie Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia.

Scopul Campaniei ” Music for Autism” este de a realiza o sală de muzică pentru copiii cu dizabilităţi din Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă din Constanţa..

https://www.facebook.com/MusicForAutismRomania

Alatură-te Campaniei „Music for Autism”!!!

Prețul unui bilet este 40 de lei. Biletele se pot achiziționa de la sediul clubului Doors de pe strada Traian, nr. 68A.
Rezervări: 0763 661 622.

● Cei mici sunt invitaţi la o adunare “Aproape de poveste!” cu Moş Nicolae şi TRUPA SUFLETEL. Fantastice personaje ale iernii se vor aduna pentru a-l întâmpina pe Mos Nicolae! Iar Mosul, așezat și cumpătat, va veni să stea la sfat! Și dacă ai un gând, o părere, o scrisoare, o întrebare, fără nicio ezitare, hai și tu la șezatoare!

Vom glumi, ne vom ține de surprize, vom spune povești, vom scoate la iveală tot ce avem mai bun și mai frumos în faptele noastre, vom fi gata să îi arătăm Moșului că merităm toate darurile grozave pe care le asteptam cu nerabdare!

Un spectacol de iarnă cu aromă de copilărie! Pentru copii de toate vârstele!
DUMINICA, 3 DECEMBRIE, de la ORA 18.00, la Hotel IBIS.

Rezervarea este obligatorie la 0766 400 181, persoanele care vin fără rezervare riscă să nu primească un cadou din partea lui Moș Nicolae.

Taxa participare se achită la fața locului.:
40 lei/copil (include un cadou din parte lui Mos Nicolae și diplomă)
20 lei/adult însoțitor (include un loc în sală).

● Mihai Bobonete şi Adrian Vancică, doi dintre cei mai cunoscuti actori şi comedianti din România, revin la Constanţa cu ultima serie de spectacole de stand-up comedy din 2017, la Harlequin Mamaia!
Cei doi vor ieşi din pielea personajelor pe care le interpretează și vor oferi publicului constănţean ocazia să-i vadă într-o altă ipostază.

Aşadar, DUMINICĂ, 3 DECEMBRIE, vei avea parte de două spectacole.
Spectacolele vor avea incepere de la ORELE 17.00 şi 21.00
Rezervările pot fi facute la numărul: 0766 400 181
Pret bilet: 75 lei

Rezervarea telefonica este valabila maximum 24 de ore, timp in care biletele se achizitioneaza de la restaurant Harlequin intre orele 11.00 – 22.00.

Participantii sunt rugati sa soseasca la restaurant cu o ora mai devreme, pentru ca evenimentul sa se desfasoare in conditii optime. Ocuparea meselor se face în ordinea sosirii la eveniment.

Spectacol interzis minorilor!