Temperaturile calde din acest sfârșit de săptămână ne duc cu gândul la eterna și minunata vară, iar evenimentele ce se petrec în Constanța și în stațiunea Mamaia vin drept argumente în susținerea acestei idei. De ce? Pentru că sunt numeroase, interesante și nu în ultimul rând diversificate!

Vineri, 20 Octombrie

Teatru

● Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” vă invită la un concert simfonic de excepție sub atenta dirijare a lui Vladimir Lungu.
Preț: 8 lei pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi;-15 lei pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student vizat la zi;-20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală.

● Teatrul de Stat Constanța vă așteaptă la piesa “Dionysos”, vinery de la ora 19:00.
„Dionysos” este titlul preferat de regizorul italian Daniele Salvo pentru „Bacantele”, considerată a fi nu numai cea mai bună tragedie scrisă de Euripide, dar una dintre cele mai valoroase scrise vreodată, În antichitate sau modernitate. Se evidențiază prin faptul că introduce un personaj colectiv, corul bacantelor, iar zeul nu mai este o prezentă îndepărtată, ci personajul principal.

Evenimente diverse

● Pe măsură ce societatea devine conștientă de importanța acestor factori asupra vieții noastre, la nivel global se evidențiază un interes crescut pentru un stil de viață sănătos și activ. Astfel, prin organizarea Târgului Exponatura – Trӑieste Sӑnӑtos, încercam să aducem în fața publicului constănțean importanța unei vieți sănătoase și soluțiile pentru care aceștia pot opta, prin promovarea producătorilor de produse ecologice, bio, naturale și a serviciilor wellness și spa.
Evenimentul este organizat de către CCINA Constanța și va avea loc în zona intrării nr 3 din VIVO! Constanța.

● Vineri, 20 octombrie, ora 14:00, vă invităm la lansarea volumului „Amintiri…Vacanțele mele în vremurile bune de altădată”, autor Constantin Bălăceanu Stolnici.
Vom realiza o incursiune, împreună cu autorul, în Dobrogea de altădată.

● Fie că ești avansat sau doar începător, simpatizant, aspirant spiritual sau pur și simplu curios ești așteptat pe 20 octombrie, ora 18:30 la Hotel Ibis Constanța, pentru a descoperi practica Yoga dintr-o perspectivă încă prea puțin cunoscută Occidentului.
Vino alături de prietenii, apropiații, colegii sau cunoscuții tăi la o demonstrație introductivă despre efectele excepționale ale practicii Yoga! Intrarea este liberă!

Club

● Vineri 20 Octombrie, Heavens Hell vă invite la un concert incendiar marca DOC, Deliric și Vlad Dobrescu.
Support artist – 25 lei
Biletele se pot procura la intrarea în club, în seara concertului!
Rezervări la: 0785626140.

● IQ Pub dă startul weekend-ului cu un super concert #live alături de talentații artiști ai trupei • T h e ♣️ J a c k s •, ce promit să vă țină în picioare tot spectacolul și să vă îndemne la dans pe coveruri după cele mai cunoscute melodii din toate timpurile, apoi continuăm noaptea pe muzică bună necomercială by Dj DmC, până în zori!
Când? Vineri, de la orele 22:00! #accesgratuit

Sâmbătă, 21 Octombrie

Teatru

● TRUPA SUFLEȚEL îi invită pe cei mici la un spectacol interactiv din care vor află ce înseamnă forțele Binelui și ale Răului, cum acționează ele și cum, iubirea, sinceritatea și curajul triumfă. “Frumoasa din Pădurea Adormită“, la Harlequin Mamaia.
Rezervări bilete la 0766 400 181.
Prețul unui bilet este de 25 lei/persoană.

● Teatrul de Stat Constanța vă invită la piesa de teatru “Scaiul”. O farsă spumoasă de Georges Feydeau, despre Parisul din La Belle Epoque. O comedie de replici și situații, ce risipește umor în cascade, totul într-un ritm amețitor. În distribuție, Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru , Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu / Ionuț Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache. Regia: Ion Lucian.

Evenimente diverse

● Cât de creativi sunt copiii? O întrebare des întâlnită, când celor mici li se lansează o provocare. Provocarea noastră de sâmbăta aceasta cuprinde următoarele detalii : tricouri, culori, muzică și multă bună dispoziție .. tu doar trebuie să vii la Atelino, începând cu ora 10:00!
2h în care testăm priceperea celor mici în a-și personaliza propriul tricou.
Creativitate la purtător, este îndemnul nostru.

● Șușote va invită la o oră de vorbă cu Mirela Scarlat, psihoterapeut specializat în terapie erickoniana și hipnoză clinică, și Veronica Enusca, actor cu studii aprofundate în psihologie interesat de diverse strategii expresive pentru optimizarea personală, începând cu ora 11:00.
Intrarea este liberă

● „Clubul cărții” constituie întotdeauna o oportunitate de a ne cultiva tabietul sănătos de a ciți, de a împărtăși idei și impresii cu ceilalți.
Sâmbătă 21 octombrie vom vorbi despre „1984”, cel mai celebru roman al lui George Orwell (pseudonimul literar al lui Eric Arthur Blair), publicat în 1949. Atât de multe realități din acest roman au intrat în limbajul cotidian, devenind parte a moștenirii culturale contemporane, încât e simplu să uităm că noțiuni precum „Big Brother”, „dublugandit” sau „nouvorba” fac parte din peisajul distopiei create de Orwell. Disparițiile peste noapte, tortura, execuțiile fără rost, rescrierea trecutului pentru a legitima crimele prezentului, toate acestea fac trimitere la niște realități cât se poate de palpabile ale regimurilor totalitare din secolul XX, regimuri totalitare care – parafrazându-l pe istoricul Timothy Snyder – ne-au modelat nu doar istoria, ci și natură noastră omenească.
Va invităm să descoperiți mai multe în cadrul prezentării de carte și să participați la dezbateri! Vom încheia seara urmărind cea mai frumoasă ecranizare a cărții.
Intrarea este liberă.

● Campania „Music for Autism” te invită la aniversarea a 5 ani de realizări, vise împlinite, zâmbete și lacrimi din partea familiilor, a sustinătorilor sau a cadrelor didactice, care zi de zi sunt alături de acești copii. Primul concert din această serie este susținut de Mihai Mărgineanu și Banda, în Club Phoenix, 21 octombrie 2017, ora 21.30. Mihai Mărgineanu, a sprijinit campania incă din primii ani, alături de Loredana și Florin Chilian.
Music for Autism, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copii cu autism și alte dizabilități, care s-a bucurat incă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntasă cu reușite nenumărate.
Fondurile strânse timp de 3 ani au ajutat la realizarea unui mini-laborator de cofetărie-patiserie pentru integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilităti din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Albatros” Constanța, la realizarea unei săli de stimulare senzorială în Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori” Constanța și la susținerea unor terapii prin hipoterapie Asociația de Terapii Suportive Hipoterapia.

Club

• Sunteți invitați să petreceți o seară de sâmbătă în care vă veți dansa pe muzică live, veți cânta karaoke și veți râde alături de unul dintre cei mai cunoscuți entertaineri din România: Gabi Jugaru!
Despre Gabi Jugaru se pot spune o mie de lucruri bune. Îl știm de la Radio, de la tv, îi cunoaștem farsele și îi admirăm “gandirea” pur comică. Pe actorul Jugaru îl vei cunoaște așa cum l-ai văzut destul de rar.
Gabi Jugaru e originar din Iași, astfel, umorul său e unul 100% de moldovan neaoș, în care nunatele foarte fine se împletesc cu cerința unui public avid după râs!
Nu rata o seară de distracție, începând cu ora 21:00, la Harlequin Mamaia.
Rezervări la: 0766 400 181
Preț bilet: 25 lei

● Goblin are plăcerea de a vă invita la lansarea noului album al lui Guess Who, sâmbătă, ora 22:00.
După lansarea celui de-al treilea album solo și a videoclipurilor „Un Anonim Celebru”, „Stele” și „Cupidon”, în această toamnă, Guess Who va începe un turneu național de promovare a albumului „Un Anonim Celebru”.

Duminică, 22 Octombrie

Teatru

● Lasă-ți visele să plutească în zbor împreună cu Peter Pan și Tinker Bell la Hotel IAKI, Mamaia! Peter Pan și prietenă lui va cheamă într-o poveste plină de fantezie, aventuri, muzică și praf de zâne!
Și dincolo de toate aventuri, mesajul pe care Peter Pan vrea să îl împartă tuturor copiilor: „Este de ajuns să avem încredere. Încrederea îți dă aripi pentru orice!“
Spectacolul va avea loc Duminică, 22 Octombrie 2017, de la oră 11.00, la Hotel IAKI, Mamaia.
Rezervări la 0735 405 986 – părintii sunt rugați să achite bilețele în 24 h de la rezervare.
Cost bilet – 25 lei / persoană

● Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” vă invite la piesa My Fair Lady, în regia artistică a lui Alice Barb și scenografia lui Adrian Grand.
Prețul biletelor începe de la 8 lei.

Evenimente diverse

● După 23 de ani de așteptare Constanța are din nou o echipă de baschet feminin în întrecerile de seniori. CS Phoenix Constanța debutează în mod oficial în Ligă 1 duminică, 22 octombrie, la Sala Sporturilor, contra celor de la Rapid București.

● Duminică, 22 Octombrie, bicicliștii pasionați pot pleca la 100 de km de relaxare printr-o zonă foarte frumoasă a județului nostru-Gura Dobrogei
Așadar, startul de duminică dimineața se dă la ora 10:15 din față Casei de Cultură din Constanța pe un traseu jumătate off road jumătate asfalt pe următorul traseu:
Constanța-Mihail Kogălniceanu-Schitul Sfântul Dionisie Exiguul-Gura Dobrogei-Săcele-Năvodari-Constanța-100 de km.

0
Ne-ar plăcea gândurile voastre, vă rugăm să comentați.x