Dragii noștri,

Pasionații de artă pot vizita pe parcursul sejurului, începând cu data de 2 mai și până la sfârșitul lunii septembrie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, expoziţia Rembrandt, “Apogeul artei gravurii“, expoziție ce înglobează 273 de gravuri.

Colecţionarul de origine germană Thomas Emmerling, stabilit în Cluj-Napoca, a fost de acord să-şi aducă impresionanta colecţie la malul mării.
Deși Thomas Emmerling a evitat să vorbească despre suma la care ar ajunge aceasta minunată colecție, cea mai scumpă gravură este estimată la 80.000 euro. Cele 273 de gravuri înglobează serii de portrete, autoportrete, scene biblice, precum și peisaje, opere de o adevarată importanță pentru istoria artei.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn ( 1606-1669), pictor și gravor olandez, este considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, fiind celebru și pentru desenele și gravurile sale.

Rembrandt a trăit în perioada supranumită „Epoca de aur a Olandei”, timp în care cultura, știința și comerțul statului au atins apogeul. Rembrandt este autorul a 600 picturi, 300 gravuri și peste 2000 desene, fiind maestru al tehnicei de clar-obscur.

Menționăm că biletul de intrare este de 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari și 20 lei pentru celelalte categorii de vizitatori.
Vă invităm să vizitați acestă impresionantă expoziție și, mai apoi, să ne exprimați părerile dumneavoastră!

0
Ne-ar plăcea gândurile voastre, vă rugăm să comentați.x