Dragilor,

Atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii veniți în stațiunea Mamaia, weekendul se anunță un adevărat festin culinar și cultural!

Sfârșitul de săptămână este cel mai așteptat și dorit de toată lumea pentru că înseamnă, în primul rând, relaxare. Și cum vremea se anunță frumoasă pe litoralul românesc, Mizuumi Boutique Hotel vă propune să vă destindeți, participând la cele două evenimente importante din Constanța: Noaptea Muzeelor și Festivalul Scoicilor.

În fiecare an, Noaptea Muzeelor din România înseamnă circuite muzeale cu un impact important asupra publicului, organizate în diverse orașe.

Noaptea Muzeelor este un eveniment deja cunoscut de români, anul acesta fiind al 10-lea an consecutiv în care este organizat. În noaptea de 21 mai, cele mai cunoscute muzee din Constanța, anume Muzeul Național de Artă, Muzeul de Istorie și Arheologie, Muzeul de Marina precum și Planetariu își vor deschide larg porțile pentru vizitatori.

Programul Muzeului de Artă începe de la ora 9 dimineața și tine până la miezul nopții. Aici puteți admira tablouri semnate de pictori români renumiți precum Nicolae Tonitza și Nicolae Grigorescu și, totodată, puteți asculta un concert de muzică clasică susținut de studenții Facultății de Arte a Universității Ovidius Constanța.

În piața Ovidiu, va fi organizat un spectacol inedit cu daci și romani, iar Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va fi la dispoziția dumneavoastră de la 9 dimineața până la orele 24.

De asemenea, Muzeul de Marină își va deschide porțile vizitatorilor cu un program special începând cu orele 20 până la miezul nopții. Aici puteți vedea expoziții tematice și un concert susținut de fanfara militară.

Pasionații de astronomie, dar și curioșii pot vizita Planetariu, acesta fiind deschis de la 21:00 până la 5 dimineața.

Menționăm că accesul vizitatorilor este gratuit în toate instituțiile mai sus menționate.

Festivalul Scoicilor este la a treia ediție și adună în același loc restaurante din Constanța, Mangalia, Tulcea și localitățile din proximitate, care vor concura pentru trofeul festivalului, o scoica din bronz de 15 kg. Juriul va fi format din 12 Chefi renumiți din România, printre care și Chef Cătălin Scărlătescu, dar si de personalități naționale și locale.

Restaurantele participante vor amenaja live cooking cu zeci de preparate din fructe de mare, spre deliciul participanților. Însuși Chef Cătălin Scărlătescu va găti midii, după o rețetă proprie.

Festivalul ține 3 zile, de pe data de 20 mai până pe 22 mai, fiind un eveniment plăcut la care pot participa atât constănțenii cât și turiștii cazați în stațiunea Mamaia.

Accesul la festival se va face în intervalul 9:00-21:00, fiind gratuit.

 

Distracție plăcută!

0
Ne-ar plăcea gândurile voastre, vă rugăm să comentați.x
()
x