BISERICA ROMANO-CATOLICA „SFANTUL ANTON DE PADOVA” este situata in zona istorica a orasului Constanta, aproape de Moscheea Carol I si Catedrala Sfintii Petru si Pavel. Impunatoarea biserica a fost construita intre anii 1935-1936 pe locul unei foste capele romano-catolice. Schitele constructiei au fost intocmite de arhitectul Romano de Simon din Bucuresti, care si-a stabilit ca model lacasurile de cult din nordul Italiei. Edificiul, care domina si astazi peisajul orasului vechi, este construit din caramida rosie, iar din punct de vedere arhitectural se incadreaza in curentul romanic.
Cladirile construite in stil romanic se remarca in primul rand prin masivitate si simplitatea liniilor exterioare si interioare. O alta trasatura specifica bisericilor romanice o reprezinta prezenta arcurilor de cerc in partea concava a boltilor. Prezenta geamurilor mici si a elementelor decorative de tip rozeta sau fronton sunt ale caracteristici pregnante ale bisericilor construite in stil romanic. Toate aceste trasaturi generale se regasesc si in cazul Bisericii Sfantul Anton de Padova.
De-a lungul istoriei sale, Biserica romano-catolica din Constanta a avut si episoade mai putin fericite. Printre aceasta se numara preluarea bisericii de catre trupele sovietice in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Comandantii trupelor rusesti au gasit turnul bisericii foarte potrivit pentru supravegherea zonei portuare, astfel ca au transformat lacasul de cult in depozit pentru munitie.
O alta perioada dramatica in istoria Bisericii Sfantul Anton a fost era comunista atunci cand credinciosilor le-a fost interzis sa mai participe la slujbe. Cu toate acestea, impunatorul lacas de cult a rezistat tuturor incercarilor, ramanand una dintre cele mai frumoase si interesante cladiri ale orasului Constanta.
Un moment important in cadrul Bisericii este sarbatoarea Sfantului Anton, cunoscuta si sub denumirea de „sarbatoarea crinilor”, celebrata in fiecare an pe data de 13 iunie. Oricand este un moment potrivit sa vizitati biserica pentru a cunoaste o parte din obiceiurile catolice