Dragii noștri,

După cum bine știți, Dobrogea este un adevărat mozaic etnic, un model de conviețuire fără prejudecăți a minorităților printre care se numără turci, tătari, greci, machidoni, lipoveni.

Minoritatea elenă din Dobrogea a început demersurile pentru a intra în Cartea Recordurilor, încercând doborârea recordului pentru cel mai mare sirtaki din lume. Dansul sirtaki este cunoscut sub numele de “Dansul lui Zorba”, fiind compus de Mikis Theodorakis în anul 1964 special pentru celebra pelicula “Zorba Grecul”.

Pasiunea pentru aceste ritmuri este fără vârstă, iar organizatorii se antrenează în aer liber invitând să participe la dans peste 6000 de persoane pentru a bate recordul stabilit în Volos, în 2012, unde au participat aproximativ 5600 de persoane.

Amintim că primul record mondial a fost înregistrat în Cipru, în anul 2007, unde au participat doar 268 de persoane.

Organizatorii au impus și o ținută obligatorie pentru cei ce vor să participle, anume blugi de culoare albastră și tricou simplu alb și, totodată, au atașat pe pagina de Facebook a evenimentului și un link către un video pentru a putea exersa dansul acasă.

Astfel, sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 17:00, fie că sunteți constănțeni sau turiști cazați în stațiunea Mamaia, sunteți așteptați pe plaja Modern, unde vor fi prezenți și reprezentanții Guiness Book, să intrați în horă pentru a participa la un moment istoric.

0
Ne-ar plăcea gândurile voastre, vă rugăm să comentați.x